Elkészítése
Hozzávalók:
- 3 tojásfehérje
- 6 ek cukor
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 ek almaecet
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 dkg aszalt áfonya
Elkészítése:
A tojásfehérjét cukor felével félkeményre verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a maradék cukrot, vaníliás cukrot és kemény habbá verjük. A végén hozzákeverjük a keményítőt és az ecetet, majd óvatosan, széles mozdulatokkal elkevejuk.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal kis halmokat rakunk a habból és minden habcsókba 2-2 szem áfonyát nyomkodunk.
A sütőt 140 fokra előmelegítjük, majd visszavesszük 100 fokra és betoljuk a tepsit, majd 60 percig szárítjuk a habcsókot. Ha megsült, akkor kinyitjuk résnyire a sütő ajtaját és hagyjuk kihűlni.

