Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 tojásfehérje 6 ek cukor 1 ek étkezési keményítő 1 ek almaecet 2 cs vaníliás cukor 10 dkg aszalt áfonya Elkészítése: A tojásfehérjét cukor felével félkeményre verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a maradék cukrot, vaníliás cukrot és kemény habbá verjük. A végén hozzákeverjük a keményítőt és az ecetet, majd óvatosan, széles mozdulatokkal elkevejuk. Egy sütőpapírral […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2015.08.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 tojásfehérje
  • 6 ek cukor
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 ek almaecet
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg aszalt áfonya


Elkészítése:

A tojásfehérjét cukor felével félkeményre verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a maradék cukrot, vaníliás cukrot és kemény habbá verjük. A végén hozzákeverjük a keményítőt és az ecetet, majd óvatosan, széles mozdulatokkal elkevejuk.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal kis halmokat rakunk a habból és minden habcsókba 2-2 szem áfonyát nyomkodunk.

A sütőt 140 fokra előmelegítjük, majd visszavesszük 100 fokra és betoljuk a tepsit, majd 60 percig szárítjuk a habcsókot. Ha megsült, akkor kinyitjuk résnyire a sütő ajtaját és hagyjuk kihűlni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is