Elkészítése
Tészta:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a langyos vizet, majd simára dolgozzuk. Ezután beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. A masszát sütőpapírral bélelt kb 25*35 cm-es tepsibe simítjuk.
Túrós massza:
A pudingport a tejben a szokásos módon megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a kihűlt pudingot, majd habverővel simára dolgozzuk.
Összeállítás és sütés:
A túrós krémet habzsákba (vagy nylonzacskóba) töltjük és a kakaós tészta tetejére csíkokat húzunk belőle. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 40-45 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
A túrós krémbe keverhetsz mazsolát vagy reszelt citromhéjat is, hogy még karakteresebb ízt kapj. Ha szeretnéd, a sütemény tetejét tálalás előtt porcukorral is meghintheted.

