Tészta
A tojásokat, cukrot, étolajat, szalalkálit és a sűrített paradicsomot összekeverjük a liszttel. Amikor a 35 dkg liszttel már összeállt, fokozatosan adagolva további 5 evőkanálnyit adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Letakarva kb. 20 percig pihentetjük.
A tésztát három részre osztjuk, majd lisztezett felületen vékony lapokra nyújtjuk. Sütőlapra vagy tepsi hátuljára helyezzük, amelyet minden sütés előtt vékonyan kikenünk margarinnal és liszttel meghintünk. 175 °C-on kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük a lapokat. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém
A pudingport kevés tejben és némi cukorral simára keverjük. A maradék tejet a cukorral és vaníliás cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingkeveréket, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük. Ezután a puha margarint hozzáadjuk, és robotgéppel krémesre keverjük.
A kihűlt lapokat rétegezzük: az alsóra és a középsőre kerül a krém, a felső lapot pedig vagy porcukorral szórjuk, vagy olvasztott csokimázzal (1 tábla bevonó + 2 ek olaj) vonjuk be. A süteményt hűvös helyen pihentetjük egy éjszakán át, hogy a lapok kellően megpuhuljanak.
Tipp
A krémbe keverhetünk egy kevés reszelt citromhéjat is, amely friss ízt ad a vaníliás tölteléknek. Ha különlegesebb díszítést szeretnénk, a tetejét csokimáz helyett vékonyan megszórhatjuk durvára vágott dióval vagy mandulával.