Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 10 evőkanál porcukor
  • 10 evőkanál olaj
  • 10 evőkanál paradicsomlé
  • 0,5 csomag szalalkáli

Krémhez

  • 5 evőkanál liszt
  • 0,5 liter tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • citromhéj
  • 1 üveg lekvár

Elkészítése

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Négy vékony lapot nyújtunk belőle, amit tepsi hátán kisütünk! Először nagy lángon, aztán pár perc múlva csökkentjük a hőfokot. Hamar megsül. Négy dl tejet felteszünk forrni, a maradék 1 dl-t csomómentesre keverjük a liszttel. Miután felforrt, beleöntjük a liszt-tej keverékét, és sűrűre főzzük.

A puha margarint habosra keverjük a cukorral, és a citromhéjat is belerakjuk. Miután a krém kihűlt, hozzákeverjük a habos margarint is.

Összeállítás:

Egy lap, rá a krém. Még egy lap, rá lekvár (ne sajnáljuk!). Még egy lap, rá a krém másik fele. És végül bezárjuk az utolsó lappal. Hűtőben pihentetjük minimum 24 órát. Nekem két napot állt, és így tökéletesen megpuhult a tészta.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/paradicsomos-szelet/