Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Párizsi krém recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2,5 dl állati tejszín
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 30 dkg cukor

Elkészítése

A tejszínt egy teflon edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. Időnként megkeverjük.

A forralást addig folytatjuk, amíg 115 fokos lesz a főzet. Ezt kb 5-7 perces forralás után érjük el.

Lehúzzuk a tűzről és beleszitáljuk a kakaóport.

Csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a vajat, elkeverjük.

Kihűtjük. Az a legjobb, ha egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Másnap robotgéppel kihabosítjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/parizsi-krem/