Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Párizsi krémes piskótatekercs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az egész tojásokat a cukorral kb 10-12 perc alatt kihabosítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet is. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe (44*38 cm) simítjuk a tésztát és 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük és így hűtjük ki. A krémhez a tejszínt a cukorral lassú tűznél melegítjük, amíg a cukor elolvad. Ezután a kakaóporral […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2021.04.27.

Piskóta

Krém

Tetejére

Elkészítése

Az egész tojásokat a cukorral kb 10-12 perc alatt kihabosítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet is.

Sütőpapírral bélelt gáztepsibe (44*38 cm) simítjuk a tésztát és 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük és így hűtjük ki.

A krémhez a tejszínt a cukorral lassú tűznél melegítjük, amíg a cukor elolvad. Ezután a kakaóporral és 5 dkg vajjal összefőzzük.

A főzött krémet kihűtjük, majd a 15 dkg vajjal habosra keverjük.

A kihűlt piskótát kitekerjük és a krém 3/4-ed részét rákenjük, majd újra feltekerjük. Keveset hagyjunk kívülre is, amivel körbekenjük, majd jól lehűtjük.

Közben elkészítjük a csokis bevonatot. Összeolvasztjuk a csokit a tejszínnel, majd amikor már langyosra hűlt és a tekercs is jól lehűlt, akkor bevonjuk vele a süteményt.

Amikor a máz megdermedt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is