Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Párizsi süveg

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit – lisztet, vajat, porcukrot, tojássárgáját és darált diót – alaposan összegyúrjuk, majd 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben világosra sütjük 10-12 perc alatt. Hagyjuk őket teljesen kihűlni. A krém elkészítése: A cukrot a vízzel felforraljuk, amíg […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.04.06.

Tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Elkészítése

A tészta elkészítése:

A tészta hozzávalóit – lisztet, vajat, porcukrot, tojássárgáját és darált diót – alaposan összegyúrjuk, majd 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben világosra sütjük 10-12 perc alatt. Hagyjuk őket teljesen kihűlni.

A krém elkészítése:

A cukrot a vízzel felforraljuk, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Hozzáadjuk az 5 dkg vajat és a kakaóport, majd további egy percig főzzük, folyamatos keverés mellett. Levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni. Miután kihűlt, a maradék vajat hozzáadjuk, és gépi habverővel simára, habosra keverjük.

A sütemény összeállítása:

A krémet nyomózsákba töltjük, és a kihűlt linzerkorongok tetejére kis kúpokat formálunk. A megtöltött korongokat hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.

A bevonat elkészítése:

Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, és a megdermedt krémkúpokat csokoládéba mártjuk. A csokoládé dermedése előtt apróra vágott dióval vagy pisztáciával megszórjuk a tetejüket. Hűtőben tároljuk, hogy a csokoládé teljesen megszilárduljon.

Tálalás:

A süteményeket hűtőből kivéve kínáljuk. Zárt dobozban sokáig megőrzik frissességüket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is