Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Párizsi süveg recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 12 dkg finomliszt
  • 8 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 4 evőkanál darált dió

A krémhez

  • 15 dkg cukor
  • 0,75 dl víz
  • 22,5 dkg vaj
  • 7,5 dkg holland kakaópor

A bevonáshoz

  • 20 dkg étcsokoládé
  • dió (apróra vágva )

Elkészítése

A tészta elkészítése:

A tészta hozzávalóit – lisztet, vajat, porcukrot, tojássárgáját és darált diót – alaposan összegyúrjuk, majd 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben világosra sütjük 10-12 perc alatt. Hagyjuk őket teljesen kihűlni.

A krém elkészítése:

A cukrot a vízzel felforraljuk, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Hozzáadjuk az 5 dkg vajat és a kakaóport, majd további egy percig főzzük, folyamatos keverés mellett. Levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni. Miután kihűlt, a maradék vajat hozzáadjuk, és gépi habverővel simára, habosra keverjük.

A sütemény összeállítása:

A krémet nyomózsákba töltjük, és a kihűlt linzerkorongok tetejére kis kúpokat formálunk. A megtöltött korongokat hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.

A bevonat elkészítése:

Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, és a megdermedt krémkúpokat csokoládéba mártjuk. A csokoládé dermedése előtt apróra vágott dióval vagy pisztáciával megszórjuk a tetejüket. Hűtőben tároljuk, hogy a csokoládé teljesen megszilárduljon.

Tálalás:

A süteményeket hűtőből kivéve kínáljuk. Zárt dobozban sokáig megőrzik frissességüket.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/parizsi-suveg/