Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tepsit (23*34 cm) kibéleljük sütőpapírral és a darabos diót egyenletesen beleszórjuk. Sütőbe toljuk és 170 fokon pár perc alatt megpörköljük, majd kihűtjük. A fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A lisztet, diót, sütőport elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukros tojáshabhoz és óvatosan elkeverjük. Ráöntjük a masszát a kihűlt, tepsiben várakozó dióra. 180 fokra melegített sütőben […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.06.21.

A piskótához:

A krémhez:

Az összeállításhoz

A tetejére

Elkészítése

A tepsit (23*34 cm) kibéleljük sütőpapírral és a darabos diót egyenletesen beleszórjuk. Sütőbe toljuk és 170 fokon pár perc alatt megpörköljük, majd kihűtjük.

A fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A lisztet, diót, sütőport elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukros tojáshabhoz és óvatosan elkeverjük.

Ráöntjük a masszát a kihűlt, tepsiben várakozó dióra. 180 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

A megsült lapot egy rácsra borítjuk és a sütőpapírt lehúzzuk róla, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojássárgákat összekeverjük a cukrokkal és vízgőz fölött addig főzzük, amíg besűrűsödik. Akkor jó, ha belemártod a főzőkanál nyelét és nem folyik le, hanem keményen áll a végén a krém, majd hagyjuk kihűlni.

A zselatint a vízben feloldjuk és felforrósítjuk, feloldjuk, de nem forraljuk. A habtejszínt felverjük és belekavarjuk a zselatint meg a tojáskrémet.

A piskótára rákenjük egyenletesen a mogyorókrémet, majd kitesszük a kávéba mártott keksszel. Erre kerül a krém. Cukrozatlan kakaóporral egyenletesen megszórjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap éles késsel szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is