Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Parlament szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához:

  • 7 tojásfehérje
  • 14 dkg cukor
  • 6 dkg finomliszt
  • 7 evőkanál darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg dió (egész vagy fél darabos)

A krémhez:

  • 7 tojássárgája
  • 14 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 ml víz
  • 4 dl habtejszín
  • 10 g zselatinpor

Az összeállításhoz

  • 20 dkg háztartási keksz (szögletes)
  • 30 dkg mogyorókrém
  • 1 dl presszókávé

A tetejére

  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítése

A tepsit (23*34 cm) kibéleljük sütőpapírral és a darabos diót egyenletesen beleszórjuk. Sütőbe toljuk és 170 fokon pár perc alatt megpörköljük, majd kihűtjük.

A fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A lisztet, diót, sütőport elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukros tojáshabhoz és óvatosan elkeverjük.

Ráöntjük a masszát a kihűlt, tepsiben várakozó dióra. 180 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

A megsült lapot egy rácsra borítjuk és a sütőpapírt lehúzzuk róla, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojássárgákat összekeverjük a cukrokkal és vízgőz fölött addig főzzük, amíg besűrűsödik. Akkor jó, ha belemártod a főzőkanál nyelét és nem folyik le, hanem keményen áll a végén a krém, majd hagyjuk kihűlni.

A zselatint a vízben feloldjuk és felforrósítjuk, feloldjuk, de nem forraljuk. A habtejszínt felverjük és belekavarjuk a zselatint meg a tojáskrémet.

A piskótára rákenjük egyenletesen a mogyorókrémet, majd kitesszük a kávéba mártott keksszel. Erre kerül a krém. Cukrozatlan kakaóporral egyenletesen megszórjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap éles késsel szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/parlament-szelet/