Elkészítése
Hozzávalók:
- 8-10 dkg méz vagy cukor (lehet több is, ha valaki édesebben süt)
- 10 dkg étcsoki
- 80 g holland kakaópor
- 15 dkg teavaj
- 37,5 dkg finomliszt (1/4-e lehet étkezési keményítő)
- 1 cs sütőpor
- 2 tojás
- 1 tk vaníliaaroma
- 100 ml tej vagy narancslé
- a külsejére 5 dkg porcukor
Elkészítése:
A csokit felolvasztjuk és kicsit kihűtjük.
Átszitáljuk a lisztet, kakaóport és a sütőport, majd beletesszük a puha vajat, mézet vagy cukrot és az aromát. Hozzáadjuk a tojásokat, a kissé hűtött csokit, a tejet vagy narancslevet és jól összedolgozzuk az egészet.
A masszából diónyi golyókat formázunk, melyeket porcukorba forgatunk. A kész kis golyókat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, egymástól távolabb, majd 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.

