Elkészítése
A zsírt a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a sütőport és annyi tejet, amennyit felvesz, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát lisztezett felületen metélt vastagságúra nyújtjuk, majd formákkal kiszaggatjuk. A kiszaggatott formákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mákot (vagy más tölteléket), a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a zsemlemorzsát. Az egészet óvatosan összeforgatjuk. A tölteléket kis adagokban, például tortanyomó segítségével, a tésztaformák közepébe helyezzük.
Az előmelegített sütőben 4-5 perc alatt megsütjük. Figyeljünk rá, mert a sütemény nagyon gyorsan elkészül.
