Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paulette sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 15 dkg sertészsír
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • kevés tej

A töltelékhez

  • 12 dkg darált dió ( vagy mák vagy mogyoró)
  • 12 dkg kristálycukor
  • 0,5 db citrom héja és leve
  • 2 db tojásfehérje (habbá verve )
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A zsírt a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a sütőport és annyi tejet, amennyit felvesz, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát lisztezett felületen metélt vastagságúra nyújtjuk, majd formákkal kiszaggatjuk. A kiszaggatott formákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

A töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mákot (vagy más tölteléket), a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a zsemlemorzsát. Az egészet óvatosan összeforgatjuk. A tölteléket kis adagokban, például tortanyomó segítségével, a tésztaformák közepébe helyezzük.

Az előmelegített sütőben 4-5 perc alatt megsütjük. Figyeljünk rá, mert a sütemény nagyon gyorsan elkészül.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/paulette-sutemeny/