Elkészítése
A piskóta hozzávalóiból egy nagy tepsiben vékony kakaós piskótát sütünk. A krémhez az egész tojást két evőkanál liszttel és 2 dl tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt masszát hozzákeverjük.
A krémet kétfelé osztjuk. Az egyik felét fehéren hagyjuk, a másik felébe kakaóport keverünk. Amikor a piskóta langyosra hűlt, először a fehér krémmel, majd a kakaós krémmel kenjük meg. Sütőpapírral két oldalról feltekerjük úgy, hogy a papírt rajta hagyjuk, és összekötjük. Néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy formát kapjon.
Kibontás után elkészítjük a csokimázat. A cukrot a margarinnal takaréklángon felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport, és csak pár pillanatig főzzük. Azonnal ráöntjük a roládra, amely hamar megköt, fényes és finom mázat képez a tetején.

