Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pávaszem recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A

  • 6 db tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál finomliszt

A kétféle krémhez

  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 14 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1-2 evőkanál kakaópor

A csokimázhoz

  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg kakaópor

Elkészítése

A piskóta hozzávalóiból egy nagy tepsiben vékony kakaós piskótát sütünk. A krémhez az egész tojást két evőkanál liszttel és 2 dl tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt masszát hozzákeverjük.

A krémet kétfelé osztjuk. Az egyik felét fehéren hagyjuk, a másik felébe kakaóport keverünk. Amikor a piskóta langyosra hűlt, először a fehér krémmel, majd a kakaós krémmel kenjük meg. Sütőpapírral két oldalról feltekerjük úgy, hogy a papírt rajta hagyjuk, és összekötjük. Néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy formát kapjon.

Kibontás után elkészítjük a csokimázat. A cukrot a margarinnal takaréklángon felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport, és csak pár pillanatig főzzük. Azonnal ráöntjük a roládra, amely hamar megköt, fényes és finom mázat képez a tetején.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/pavaszem-3/