Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pavlova recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Habcsókhoz:

  • 6 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 mokkáskanál ecet (10 %-os)

Krémhez:

  • 4 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone

Gyümölcsszószhoz:

  • 20 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott)
  • 30 dkg meggy (nálam amarettós, amit nyáron tettem el)
  • 3 dl meggylé
  • 2 evőkanál vaníliaízű pudingpor
  • cukor

Elkészítése

Habcsók:

Egy szilikonos sütőpapírra rajzolunk egy kb 24 cm-es kört. A sütőt előmelegítjük 120 fokra.

A fehérjét habbá verjük és hozzáadjuk két adagban a porcukrot. Ha szép fényes, selymes a masszánk, akkor belekeverjük az étkezési keményítőt és az ecetet is.

A habot az előre megrajzolt körben elkenjük és előmelegített 120 fokos sütőben kb 50-60 percig szárítjuk. Ha kész, rácsra tesszük ks kihűtjük.

Krém:

A tejben felfőzzük a pudingot és kihűtjük.

A tejszínt habbá verjük. A kihűlt pudingot simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínhabot és a mascarponét.

Gyümölcsszósz:

A cukrot karamellizáljuk, rátesszük a gyümölcsöket a levével együtt és felforraljuk. 1 dl vízben elkeverjük a pudingport és besűrítjük vele a gyümölcsszószt, majd kihűtjük.

Összeállítás:

A habcsókra kenjük a krémet, majd erre kanalazzuk a kihűtött gyümölcsszószt. Ha szeretnénk, akkor a gyümölcsszósz helyett friss gyümölcsöket is szórhatunk a tetejére vagy szeletelt mandulát.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/pavlova-2/