Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pehely túrós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 db tojásfehérje
  • 4 db tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej

Töltelék

  • 50 dkg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 evőkanál porcukor
  • 50 ml tej

Tepsihez

  • 3 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése

Töltelék:

A töltelékhez a túrót, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a porcukrot és a tejet egy tálban simára keverjük, majd félretesszük.

Tészta:

A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a porcukorral kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojássárgáját, az olajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon.

Összeállítás:

Egy tepsit vékonyan kivajazunk és megszórunk morzsával. A tésztát a tepsibe öntjük, majd egyenletesen rákanalazzuk a túrós tölteléket. Villával vagy spatulával finoman eligazítjuk a tölteléket a tészta tetején.

Sütés:

A sütit előmelegített sütőben, 170 °C-on kb. 30-35 percig sütjük, amíg a tészta aranyszínű nem lesz és a töltelék megszilárdul. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Tálalás:

A sütit hagyjuk hűlni, majd szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/pehely-turos/