Töltelék:
A töltelékhez a túrót, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a porcukrot és a tejet egy tálban simára keverjük, majd félretesszük.
Tészta:
A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a porcukorral kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojássárgáját, az olajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon.
Összeállítás:
Egy tepsit vékonyan kivajazunk és megszórunk morzsával. A tésztát a tepsibe öntjük, majd egyenletesen rákanalazzuk a túrós tölteléket. Villával vagy spatulával finoman eligazítjuk a tölteléket a tészta tetején.
Sütés:
A sütit előmelegített sütőben, 170 °C-on kb. 30-35 percig sütjük, amíg a tészta aranyszínű nem lesz és a töltelék megszilárdul. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Tálalás:
A sütit hagyjuk hűlni, majd szeletelve tálaljuk.