A puha vajat összedolgozzuk a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a vaníliás cukrot és a tojást. A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
A pihentetés után a tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Érdemes ezt még a hűtés előtt belekeverni, hogy egyenletesebb legyen az állaga.
Lisztezett felületen mindkét tésztából kb. 4 cm széles és 2 cm vastag csíkokat vágunk, majd ezeket hosszában félbevágjuk. Egy világos és egy kakaós csíkot egymás mellé helyezünk, majd a tetejükre fordítva egy ellentétes színű réteget teszünk, így pepita mintát kapunk.
A tésztát óvatosan összenyomkodjuk, majd újra fóliába csomagolva 30 percre visszatesszük a hűtőbe. A pihentetett tésztából 1 cm vastag szeleteket vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Előmelegített 200 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.