Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges sütik

Sütemény receptek

Perec fahéjas cukorral, sütőtökkel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 3 dl víz 2 ek méz 2,5 dkg élesztő 60 dkg finomliszt 20 dkg kanadai sütőtök püré 1 kávéskanál só 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék (elhagyható) Szódás fürdő: 1,5 l víz 3 ek szódabikarbóna Szórás: 10 dkg vaj 15 dkg cukor 1 ek fahéj Elkészítése: Langyos vízbe beletesszük a mézet, majd az élesztőt belemorzsolva […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ellak
Beküldte: 2016.11.30.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 3 dl víz
  • 2 ek méz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 60 dkg finomliszt
  • 20 dkg kanadai sütőtök püré
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék (elhagyható)

Szódás fürdő:

  • 1,5 l víz
  • 3 ek szódabikarbóna

Szórás:

  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 ek fahéj


Elkészítése:

Langyos vízbe beletesszük a mézet, majd az élesztőt belemorzsolva felfuttatjuk benne.

A lisztet, sót, mézes fűszert elkeverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a pürét, majd lágy tésztává gyúrjuk. Fontos, hogy ne legyen ragadós, de lágy maradjon!

A tésztát meleg helyen kb 30 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk, kicsit kinyomkodjuk belőle a levegőt. Kb 12 egyenlő részre osztjuk. A kis részeket egyenéknt kb 40 cm-es rudakká sodorjuk, majd perec formára hajtjuk.

A kész pereceket újabb 15 percig pihentetjük.

Irány a fürdő! Egy magasabb lábasba feltesszük a vizet forralni, majd beletesszük a szódabikarbónát. Vigyázzunk, mert forrásban felhabzik, és ki is futhat! Óvatosan bánjunk vele!

Egyesével 30 másodpercre beletesszük a fürdőbe a pereceket. Szűrőlapáttal kivesszük, szalvétára tesszük, lecsöpögtetjük.

Amikor megszikkadtak, sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a pereceket, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, 15-20 perc múlva, amikor szép barnára sültek, kivesszük.

A szórás következik. A vajat megmelegítjük, de csak annyira, hogy folyós legyen (nem kell forralni!).

A cukrot és a fahéjat összekeverjük. A pereceket, amikor langyosak, ecsettel lekenjük a vajjal és fahéjas cukorral megszórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Ellak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is