Elkészítése
Tészta:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük (nem választjuk szét a fehérjét és sárgáját), majd hozzáadjuk a meleg vizet, és tovább dolgozzuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd fakanállal a tojásos masszához forgatjuk.
A tésztát egy 24×16 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 °C-on 10–15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, két lapba vágjuk (vagy külön is megsüthetjük a lapokat).
Krém:
A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután hozzákeverjük a puha vajat és egyneművé dolgozzuk.
Pettyek:
A darált kekszet összekeverjük a cukorral és a kakaóporral, majd hozzáöntjük a tejet és a rumot. Az egészet alaposan összegyúrjuk. A masszát 6 részre osztjuk és kb 25 cm hosszú rudakat formázunk belőle.
Összeállítás:
Az egyik piskótalapra rákenjük a krém felét, majd egymás mellé, kicsit hézagosan ráhelyezzük a kekszrudakat. A maradék krémet a rudakra simítjuk, végül befedjük a másik piskótalappal. Az összeállított süteményt hűtőbe tesszük dermedni.
Máz:
A csokoládét mikróban megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és a sütemény tetejére simítjuk. Ezután ismét a hűtőbe tesszük, majd szeletelve tálaljuk.
Tipp:
A kekszes rudakhoz a rum helyett használhatunk narancslevet vagy kávét is, így más ízvilágot kapunk. A tetejére nemcsak csokoládémáz kerülhet, hanem reszelt fehér csoki vagy pirított mandula is.


