Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Az omlós tésztához: 20 dkg liszt 125 g vaj 10 dkg cukor 1 kk vaníliás cukor 3 darab tojássárgája 1/2 kk só A töltelékhez: 125 g vaj 40 g vágott fenyőmag 110 g darált mandula 135 g porcukor 3 darab tojás 30 g étkezési keményítő 1 késhegynyi só Továbbá: 8 db 7,5 cm-es gyümölcstortaforma […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2015.02.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

Az omlós tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 125 g vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 kk vaníliás cukor
  • 3 darab tojássárgája
  • 1/2 kk só

A töltelékhez:

  • 125 g vaj
  • 40 g vágott fenyőmag
  • 110 g darált mandula
  • 135 g porcukor
  • 3 darab tojás
  • 30 g étkezési keményítő
  • 1 késhegynyi só

Továbbá:

  • 8 db 7,5 cm-es gyümölcstortaforma
  • 4 dkg fenyőmag a szóráshoz
  • porcukor
  • kicsi tortapapír a tálaláshoz


Elkészítése:

Az omlós tésztához valókat géppel összedolgozom, és fóliába csomagolva 24 órát hűtőbe kifagyasztom.

Másnap lisztezett deszkán 3 mm vastag lapra kinyújtom, és 7-8 cm átmérőjű korongokat vágok, és a formákba fektetve belenyomkodom, a túllógó részt levágom. Villával megszurkálom, és vaksütéssel elősütöm őket.

A töltelékhez felforrósítok 2 ek. vajat, és mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve világosra pirítom a fenyőmagot benne. Egy lábasban felolvasztom a maradék vajat, és félreteszem. Összekeverem a fenyőmagot, a mandulát, és a cukrot. Egyenként hozzáadom a tojásokat, és mindig csak akkor adom hozzá a következőt, ha az előzővel már alaposan összedolgoztam.

Én géppel készítem, mert sokkal könnyebb. Habos sűrű krémet kapok. Lazán hozzáadom, a keményítőt, és a sót, végül a kihűlt olvasztott vajat. A masszát a kihűlt tortákba töltöm, és 190 fokos sütőben addig sütöm, míg a töltelék pirulni kezd, és kiveszem a sütőből megszórom a fenyőmaggal, és 160 fokon 15-20 percig készre sütöm. Kiemeljük a tortácskákat, és kivesszük a formából. Kihűtjük, szórjuk porcukorral, és így kínáljuk.

Tanácsok, tippek

Azért kell utólag a fenyőmagot sütés közben rászórni, hogy ne süllyedjenek bele a töltelékbe. Bár nálam nem pirult meg annyira, mint kellett volna, de így is mennyei volt az íze. Érdemes kipróbálni, senki nem bánja meg. Francia barátunktól való a recept, arrafelé mindent fenyőmaggal készítenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is