Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 3 tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 3 ek tejföl
- 1 citromból nyert citromhéj
Töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- 3 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 tojásfehérje
Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzágyúrjuk a cukrot, a a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és a tejfölt.
A tésztát ketté vesszük úgy, hogy egyik része kicsivel nagyobb legyen.
Nagyobbik részét hűtőbe, kisebbik részét fagyasztóba tesszük addig, amíg a tölteléket elkészítjük.
Töltelék készítése:
Az almákat meghámozzuk, legyaluljuk. A margarinon a cukorral félpuhára pároljuk.
A pudingport kevés vízzel elkeverjük, az almára öntjük, és besűrűsítjük. Langyosra hűtjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk az almás krémbe.
Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, a nagyobbik tésztát belenyújtjuk, a kihűlt krémet elterítjük rajta, és a fagyasztós tésztát ráreszeljük.
180 fokos sütőben szép világosra sütjük.

