Elkészítése
Egy gáztepsibe (44*38 cm) sütőpapírt teszünk.
A tojások fehérjét a hideg vízzel kemény habbá verjük. Közben a cukrot kanalanként hozzáadjuk és keményre verjük.
Hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot is.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk és óvatosan beleforgatjuk.
A masszát a tepsibe simítjuk és előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk. Megsütjük kb 12-15 perc alatt. Vizes konyharuhára borítjuk, majd ha kihűlt nagyobb méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Közben a mascarponét a porcukorral,a citrom héjával és a levével habosra keverjük, majd habzsákba töltjük és a piskótára nyomjuk körben, közepébe barack lekvárt teszünk.
A megmaradt piskótát ledaráljuk és belehempergettjük az elkészült süteményünket.
Jó étvágyat kívánok hozzá!









