Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé (75%-os)
- 10 dkg tejcsokoládé
- 10 dkg sűrített tej
- 1 kk vanília aroma
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg törökmogyoró (pirított és tisztított)
- 5 dkg pillecukor (darabolva)
- 5 dkg keksz (tördelve)
- 5 dkg piskótalap (maradék szélek aprítva)
- 3 dkg mazsola (brandybe áztatott)
- 100 ml habtejszín
Elkészítése:
Egy 30 x 30-as szögletes formába alufóliát teszünk, bepermetezzük olajjal, majd félretesszük.
Nagy, vastag fenekű lábasban alacsony hőfokon megolvasztjuk a csokoládét a sűrített tejjel és a vaníliás cukorral. Ha ilyen edényünk nincs, akkor gőzön olvasszuk meg, így biztosan nem ég le és könnyebben bánnunk vele. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejszínt és 2 percig hűlni hagyjuk.
Belekeverjük a vanília aromát, majd a pillecukrot, a kekszet, mogyorót, a lecsepegtetett mazsolát és a maradék piskótákat.
A masszát a tepsibe öntjük, 1 órára, amíg megszilárdul, hűtőszekrénybe tesszük.


