Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók-. 5 tojás 4 ek porcukor 12 dkg margarin 20 dkg darált mák 0,5 dl tej fél citrom reszelt héja 1 kk fahéj 1 csomag vaníliás cukor 1 tk szódabikarbóna 1 alma Elkészítése: Szétválasztom a tojásokat. A margarint 3 ek porcukorral felhabosítom, majd folyamatos kevergetés mellett, egyesével hozzá adom a tojássárgákat. Egy tálban összekeverem a mákot, a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.10.09.

Elkészítése

Hozzávalók-.

  • 5 tojás
  • 4 ek porcukor
  • 12 dkg margarin
  • 20 dkg darált mák
  • 0,5 dl tej
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 kk fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 alma


Elkészítése:

Szétválasztom a tojásokat. A margarint 3 ek porcukorral felhabosítom, majd folyamatos kevergetés mellett, egyesével hozzá adom a tojássárgákat.

Egy tálban összekeverem a mákot, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a reszelt citrom héjat és a tejet.

A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd hozzákeverek egy evőkanál porcukrot.

A vajas masszát, hozzákeverem a mákos alaphoz, majd a tojásfehérje habot három részletben keverem a vajas-mákos részhez.

A kész masszát vajjal kikent, mákkal “kiszórt” tortaformába öntöm, szeletelt almával megtűzdelem és 160 fokra előmelegített sütőben 70-75 perc alatt készre sütöm.

Sárgabaracklekvárral tálalom.

[box style=”info”]A tortaforma átmérője: 26 cm[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is