Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pillekönnyű almás máktorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók-.

  • 5 tojás
  • 4 ek porcukor
  • 12 dkg margarin
  • 20 dkg darált mák
  • 0,5 dl tej
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 kk fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 alma


Elkészítése:

Szétválasztom a tojásokat. A margarint 3 ek porcukorral felhabosítom, majd folyamatos kevergetés mellett, egyesével hozzá adom a tojássárgákat.

Egy tálban összekeverem a mákot, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a reszelt citrom héjat és a tejet.

A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd hozzákeverek egy evőkanál porcukrot.

A vajas masszát, hozzákeverem a mákos alaphoz, majd a tojásfehérje habot három részletben keverem a vajas-mákos részhez.

A kész masszát vajjal kikent, mákkal “kiszórt” tortaformába öntöm, szeletelt almával megtűzdelem és 160 fokra előmelegített sütőben 70-75 perc alatt készre sütöm.

Sárgabaracklekvárral tálalom.

[box style=”info”]A tortaforma átmérője: 26 cm[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/pillekonnyu-almas-maktorta-2/