Elkészítése
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és egy csipet sót. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját, a mézet és a rumaromát.
A masszához óvatosan hozzáforgatjuk a keményre vert tojáshabot, vigyázva, hogy a tészta könnyű maradjon.
Sütés:
A tésztát vajjal kikent, lisztezett püspökkenyér vagy őzgerinc formába simítjuk. Előmelegített sütőben, 170 °C-on tűpróbáig sütjük. Ez körülbelül 35 percet vesz igénybe.
Tálalás:
A süteményt a formából kiborítva hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintjük. Ízlés szerint kettévágva lekvárral is megtölthetjük, ehhez különösen jól illik a savanykás málna vagy ribizlilekvár.
Tipp:
Ha még különlegesebbé szeretnénk tenni, a masszába tehetünk kevés reszelt citromhéjat is. Ünnepi alkalmakra a porcukrot helyettesíthetjük csokoládémázzal és díszíthetjük apróra vágott dióval.

