Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pillekönnyű diós sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 100 g darált dió
  • 65 g finomliszt
  • 50 g cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál rumaroma

Elkészítése

Tészta:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.

Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és egy csipet sót. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját, a mézet és a rumaromát.

A masszához óvatosan hozzáforgatjuk a keményre vert tojáshabot, vigyázva, hogy a tészta könnyű maradjon.

Sütés:

A tésztát vajjal kikent, lisztezett püspökkenyér vagy őzgerinc formába simítjuk. Előmelegített sütőben, 170 °C-on tűpróbáig sütjük. Ez körülbelül 35 percet vesz igénybe.

Tálalás:

A süteményt a formából kiborítva hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintjük. Ízlés szerint kettévágva lekvárral is megtölthetjük, ehhez különösen jól illik a savanykás málna vagy ribizlilekvár.

Tipp:

Ha még különlegesebbé szeretnénk tenni, a masszába tehetünk kevés reszelt citromhéjat is. Ünnepi alkalmakra a porcukrot helyettesíthetjük csokoládémázzal és díszíthetjük apróra vágott dióval.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/pillekonnyu-dios-sutemeny/