Hozzávalók:
- 30 fánk golyóhoz
- 25 dkg tehén túró
- 2 egész tojás
- 10 dkg liszt
- 0,5 cs sütőpor
- 2 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kk só
- 0,5 citrom reszelt héja
- bő olaj a sütéshez
- porcukor, lekvár, csokoládé, fahéj…a tálaláshoz
Elkészítése:
Egy tálban összetörjük a túrót, majd hozzáadjuk a tojásokat és az előzőleg összevegyített szárazanyagokat. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, majd jó alaposan összekeverjük a masszánkat. Kis gömböket formálunk belőle, két teáskanál segítségével, majd forró olajban megsütjük.
Konyhai papírtörlővel bélelt tálba szedjük és a felesleges olajat leitatva, még forrónk porcukorba hempergetjük a fánkokat.
Kedvünk szerint kínálhatunk hozzá lekvárokat,dzsemeket,csoki öntetet, ám így, porcukor kéregbe burkolva is nagyon fincsiségesek 😉
Gyerkőceim egy szempillantás alatt eltüntették az összes fánkocskát 😀
[box style=”info”]Vigyázat, duplájára gyarapodik a térfogatuk és hajlamosak hamar megégni! [/box]