Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pilóta keksz gluténmentesen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 28 dkg rizsliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A töltelékhez

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból – a kakaópor kivételével – gyors mozdulatokkal linzer tésztát gyúrunk.

Ketté osztjuk és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport, a másik fele fehér marad.

Hűtőbe tesszük mindkettőt külön-külön becsomagolva.

Elkészítjük a krémet. A szoba hőmérsékletű margarint az átszitált porcukorral robotgép segítségével kihabosítjuk, majd a kakaóport hozzáadjuk és krémesre keverjük.

A linzertésztákat kinyújtjuk, cakkos szélű kiszúróval kiszaggatjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb 8 perc alatt megsütjük.

Ha kisültek és teljesen kihűltek, akkor a krémmel összeragasztunk egy világos korongot egy barnával.

Nyáron mindenképp hűtést igényel!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/pilota-keksz-glutenmentesen/