Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pilóta keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál kakaópor

Krémhez

  • 10 dkg margarin
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál mogyorókrém

Elkészítése

A vajat a cukorral és egy csipet sóval simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a mézet, és néhány percig tovább keverjük. Ezután a lisztet is belekeverjük, és a tésztát két részre osztjuk. Az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport, majd külön-külön összegyúrjuk mindkét tésztát. A tésztákat 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és 4 cm átmérőjű szaggatóval korongokat szaggatunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és megsütjük.

A krémhez a margarint, a kakaóport és a mogyorókrémet simára keverjük, majd 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután a krémmel összeragasztjuk a kisült korongokat.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/pilota-keksz/