Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg zsír
- 2 egész tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek tejföl
- 1 ek kakaópor
Krém:
- 20 dkg porcukor
- 2 egész tojás
- 2 púpozott evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 dl tej
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a többi alkotórészt és meggyúrjuk a tésztát.
Kétfelé vesszük, és az egyik felébe beledolgozzuk az evőkanál kakaóport. Egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
Kivéve lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, és kb. 4 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kissé távolabb helyezzük el őket, és előmelegített sütőben (180 fok) 10-15 perc alatt megsütjük. A sütésnél vigyázni kell, mert könnyen megég. Mikor kezd színesedni a széle, már jó. Ezért vegyesen raktam tepsibe a sárga és barna korongokat- így könnyebb eldönteni mikor van megsülve.
A krém hozzávalóit a vaj kivételével egynemű állagúvá keverjük, majd lassú tűzön folyton kevergetve sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a vajat is, és miután teljesen elolvadt is időnként megkeverve hűtjük ki.
Mikor már minden kihűlt, egy sárga és egy barna korongot krémmel összeragasztunk.
Jó kiadós, nekem 36 darab összeragasztott kekszem lett. Hideg helyen tartjuk és másnapra megpuhul.
[box style=”info”]Fémdobozban eltárolva néhány hétig eltartható.[/box]


