Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pinocchio szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 3 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg puha vaj

Krém

  • 250 g puha vaj
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál darált dió

Máz

  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál tejszín
  • 0,5 kávéskanál vaj
  • 1 darab tojásfehérje
  • 4 evőkanál porcukor

Elkészítése

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját alaposan kikavarjuk a vajjal és 3 ek cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet. A fehérjéből kemény habot verünk 3 ek cukorral és könnyed, laza mozdulattal összekeverjük az előző keverékkel.

A tepsit (25*35 cm) kibéleljükk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. Előmelegített, 180 fokos sütőben 5-10 perc alatt készre sütjük.

Nedves konyharuhára borítjuk a tésztát, lehúzzuk róla a sütőpapírt és feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, hogy ne áztassuk el!

A vajat, kakaót és a porcukrot alaposan kihabosítjuk.

Megtöltjük a piskótát a kakaós krémmel (kevest hagyunk a tetejére is) és ismét feltekerjük, majd hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

A kellően megdermedt roládot tetszőleges vastagságra vágjuk, kissé megkenjük a maradék krémmel és dióba hempergetjük.

A mázhoz kissé karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a vajat és besűrítjük tejszínnel, majd a süteményszeletek felső részét bekenjük vele.

A tojásfehérjét alaposan felverjük a porcukorral, hogy írásra alkalmas legyen. Beletesszük egy nylon zacskóba, aminek egyik sarkán picike rést vágunk és megrajzoljuk vele a fejet.

Hagyjuk megszáradni és tálalhatjuk is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/pinocchio-szelet/