Elkészítése
Először a “nedves” hozzávalókat készítjük el. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliakivonatot, a sót és a reszelt citromhéjat.
Ezután a száraz hozzávalókat – a lisztet, a sütőport, a kakaóport – fokozatosan hozzákeverjük a nedves alaphoz. Hozzáadjuk az ételfestéket és a tejet, majd alaposan összedolgozzuk, hogy egységes tésztát kapjunk.
A tésztát muffin formákba kanalazzuk, ügyelve arra, hogy a formákat kb. kétharmadáig töltsük meg. Az előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Miután a muffinok kihűltek, a tetejüket tejszínhabbal vagy mascarpone krémmel díszítjük. Ízlés szerint megszórjuk egy kevés fahéjjal.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
