Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Piskótarolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 8 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál víz
  • 0,5 csomag sütőpor

A töltelék

  • sárgabaracklekvár

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket 4 dkg cukorral kemény habbá verjük. A maradék cukrot és a vizet a tojássárgájához adjuk, és habosra keverjük.

A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe, ügyelve arra, hogy ne törjük össze a habot. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan, de kíméletesen összedolgozzuk.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben 170 °C-on körülbelül 10-12 perc alatt készre sütjük.

Amikor a piskóta kisült, még melegen egy lisztezett sütőpapírra borítjuk. A sütőpapírt, amelyen sült, óvatosan lehúzzuk róla. A piskótát azonnal megkenjük sárgabaracklekvárral, és szorosan feltekerjük.

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd éles késsel szeletekre vágjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/piskota-rolad/