A tojásokat a porcukorral gépi habverővel 15-20 percig keverjük, amíg a massza habos és könnyű lesz. Minél alaposabban keverjük, annál jobb állagú lesz a tészta.
Ezután apránként hozzáadjuk az átszitált lisztet és a sütőport, majd a végén belekeverjük a frissen reszelt citromhéjat, amely kellemes aromát ad a piskótának.
A sütőt előmelegítjük teljes hőfokra. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és a sütő középső részébe helyezzük. A sütés kezdetén a hőmérsékletet 200 °C-ra mérsékeljük.
Öt perc elteltével ismét csökkentjük a sütési hőt 175 °C-ra, és további 10 percig sütjük a piskótát. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Az elkészült piskótát azonnal tiszta konyharuhára borítjuk, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a konyharuha segítségével feltekerjük. Ezt a műveletet melegen végezzük el, hogy a tészta rugalmas maradjon, és ne törjön meg.
A feltekert piskótát hagyjuk kihűlni. Ezután megkenjük lekvárral, majd újra feltekerjük. A kész piskótatekercset ízlés szerint porcukorral megszórjuk, és szeletelve tálaljuk.