Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Linzerek

Sütemény receptek

Piskótás meggyes linzer

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 25 liszt 15 dkg vaj 6 dkg porcukor 1 citrom reszelt héja 1 tojás csipet só 1 kk sütőpor kekszmorzsa – a szóráshoz Piskóta : 4 tojás 18 dkg cukor 40 dkg fagyasztott meggy 1 tk őrölt fahéj 10 dkg liszt Elkészítése: A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk a citrom héját, majd […]

Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 adag
Beküldte: 2016.04.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 25 liszt
  • 15 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 1 kk sütőpor
  • kekszmorzsa – a szóráshoz

Piskóta :

  • 4 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 40 dkg fagyasztott meggy
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 10 dkg liszt


Elkészítése:

A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk a citrom héját, majd elmorzsoljuk benne a vajat.

A tojás hozzáadásával gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

Azután, egy kb 20 x 30 – cm es sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk és kb 2 ek keksszel megszórjuk.

A meggyet leturmixoljuk. A tojást a cukorral alaposan kihabosítjuk, majd összekeverjük a meggyel és lazán beleforgatjuk a fahéjas lisztet.

A masszát a tésztára simítjuk és előmelegített 180 °C – os sütőben addig sütjük, amíg a piskóta közepe már nem remeg.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is