Hozzávalók:
Tészta:
- 25 liszt
- 15 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojás
- csipet só
- 1 kk sütőpor
- kekszmorzsa – a szóráshoz
Piskóta :
- 4 tojás
- 18 dkg cukor
- 40 dkg fagyasztott meggy
- 1 tk őrölt fahéj
- 10 dkg liszt
Elkészítése:
A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk a citrom héját, majd elmorzsoljuk benne a vajat.
A tojás hozzáadásával gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
Azután, egy kb 20 x 30 – cm es sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk és kb 2 ek keksszel megszórjuk.
A meggyet leturmixoljuk. A tojást a cukorral alaposan kihabosítjuk, majd összekeverjük a meggyel és lazán beleforgatjuk a fahéjas lisztet.
A masszát a tésztára simítjuk és előmelegített 180 °C – os sütőben addig sütjük, amíg a piskóta közepe már nem remeg.