Elkészítése
Rétestészta elkészítése:
A 10 evőkanál lisztet a tejföllel, tojással és egy csipet sóval összegyúrjuk, majd kisodorjuk. A margarint megolvasztjuk és hozzákeverjük az 5 evőkanál lisztet. Ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát.
Az egészet összetekerjük és 4 részre vágjuk. Amíg a piskótát elkészítjük, hideg helyre tesszük.
Piskóta elkészítése:
A piskóta hozzávalóit összekeverjük, a tojásokat nem választjuk szét.
Rétes összeállítása:
A pihentetett rétestésztát egyenként kisodorjuk vékonyra, kb. 2-3 evőkanál piskótatésztával megkenjük, gyümölccsel megszórjuk és feltekerjük. Mind a 4 cipóval ezt tesszük.
Sütés:
A rétes rudakat megkenjük tojással és sütjük.
Megjegyzés:
Laktatóbb és töményebb a hagyományos réteseknél, de nagyon finom.
