Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Piskótás meggyes rétes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 15 evőkanál finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1,5  dl tejföl
  • csipet só
  • 1 db tojás
  • 2 kávéskanál citromlé ( vagy ecet)
  • 1 db tojás (a rudak megkenéséhez)

A piskótához

  • 4 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 4 evőkanál víz

Töltelék

  • meggy (vagy más gyümölcs )
Piskótás meggyes rétes

Elkészítése

Rétestészta elkészítése:

A 10 evőkanál lisztet a tejföllel, tojással és egy csipet sóval összegyúrjuk, majd kisodorjuk. A margarint megolvasztjuk és hozzákeverjük az 5 evőkanál lisztet. Ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát.

Az egészet összetekerjük és 4 részre vágjuk. Amíg a piskótát elkészítjük, hideg helyre tesszük.

Piskóta elkészítése:

A piskóta hozzávalóit összekeverjük, a tojásokat nem választjuk szét.

Rétes összeállítása:

A pihentetett rétestésztát egyenként kisodorjuk vékonyra, kb. 2-3 evőkanál piskótatésztával megkenjük, gyümölccsel megszórjuk és feltekerjük. Mind a 4 cipóval ezt tesszük.

Sütés:

A rétes rudakat megkenjük tojással és sütjük.

Megjegyzés:

Laktatóbb és töményebb a hagyományos réteseknél, de nagyon finom.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/piskotas-meggyes-retes/