Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskótarolád: 3 tojás 3 ek liszt 3 ek cukor lekvár Kakaós tészta: 5 tojás 10 dkg cukor 2 ek holland kakaópor 8 dkg olvasztott margarin 15 dkg liszt fél csomag sütőpor Krém: 2 csomag vaníliás pudingpor 6 dl tej 3 ek cukor 250 g mascarpone Tetejére: 10 dkg étcsokoládé 5 dkg margarin fél dl olaj […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2015.03.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

Piskótarolád:

  • 3 tojás
  • 3 ek liszt
  • 3 ek cukor
  • lekvár

Kakaós tészta:

  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek holland kakaópor
  • 8 dkg olvasztott margarin
  • 15 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor

Krém:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 250 g mascarpone

Tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg margarin
  • fél dl olaj
  • fehér csokoládé


Elkészítése:

Piskótarolád készítése:

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A cukros tojássárgába beleforgatjuk a tojáshabot óvatosan, majd beleszitáljuk a lisztet és néhány mozdulattal összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt, kisebb méretű tepsibe öntjük és 180 fokos, előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük. Még melegen nedves konyharuhára tesszük a piskótát és feltekerjük. Feltekerve hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt, kitekerjük, megkenjük baracklekvárral, visszatekerjük és kb ujjnyi szeleteket vágunk belőle.

Kakaós tészta készítése:

A tojások sárgáját a cukorral, az olvasztott margarinnal, kakaóporral habosra kikeverjük. A tojások fehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá felverjük. Az egészet összekeverjük óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. A végén hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt 24*22-es tepsiben 180 fokon megsütjük (tűpróbát végezzünk!). Amikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd két lapba vágjuk.

Krém készítése:

A pudingot a csomagoláson leírtak szerint készítjük el, annyi különbséggel, hogy itt a tej mennyisége kevesebb, hogy sűrűbb krémet kapjunk. Ha felfőztük, hagyjuk kihűlni, majd alaposan összekeverjük a mascarponéval.

Összeállítás:

Az egyik kakaós lapot megkenjük a krém felével. A szeletelt lekváros piskótaroládot fektetve a krémbe rakjuk. Amikor végig kiraktuk, a maradék krémet rákenjük roládokra, és a másik csokis lapot rátesszük.

A csokoládét a margarinnal és olajjal felolvasztjuk és a tészta tetejére simítjuk. Fehér olvasztott csokoládéval díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is