Elkészítése
Hozzávalók:
- 5 egész tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg puha margarin
- 1 citrom reszelt héja+ kevés leve
- 25 dkg liszt
Elkészítése:
A puha margarint a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól kikeverjük, végül a citrom héjával, a citromlével és a liszttel is elkeverjük. Habzsákba töltjük a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomunk.
Vizes ujjal ellapítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 6-8 perc alatt megsütjük.
Ebből az adagból kb. 90 db tallér készült.
Olcsó, gazdaságos és finomabb, mint a bolti.
[box style=”info”]Vigyázzunk mert hamar sül, ha az alja világos barna ki is vehetjük mert kész. [/box]
