Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Piskótatalléros karamell szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 18 dkg finomliszt
  • 18 dkg cukor
  • 6 dkg margarin
  • 4 db tojás
  • 1 csipet só
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor

Krémhez

  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag karamellízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 20 dkg margarin

Tetejére

  • piskótatallér
  • 10 dkg  tortabevonó
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése

A puha vajat kikeverjük a cukorral és a tojássárgákkal. A lisztben elkeverjük a kakaóport és a sütőport, majd hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez.

A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd a habot óvatosan hozzákeverjük a masszához. Sütőpapírral bélelt, 24*34 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A krémhez a cukrot karamellizáljuk, majd felengedjük a tej felével, és ha már felolvadt, beleöntjük a tej másik felével kikevert pudingport is, majd állandó keverés mellett űrűre főzzük.

Ha teljesen kihűlt, a vajjal együtt habosra keverjük.

A kihűlt piskótát két lapba vágjuk. A krém felével megkenjük az alsó lapot, majd ráhelyezzük a másikat, amit szintén krémmel kenünk meg.

A süti tetejét kitesszük a piskóta tallérokkal (jól nyomkodjuk bele a krémbe)szépen elrendezve, majd rácsorgatjuk az olajjal felolvasztott tortabevonóval.

Ha a csoki megkötött, alufóliával fedjük be a süteményt, hogy a piskótatallérok hamarabb bepuhuljanak, mert csak így tudjuk szépen felszeletelni és tegyük hűtőbe, ha lehet egy napra. 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/piskotatalleros-karamell-szelet/