Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Piskótatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
1 tekercshez:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt (12 dkg)
  • 6 evőkanál cukor (12 dkg)
  • baracklekvár


Elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a cukor egyharmadának folyamatos adagolásával kemény habbá verjük, majd a többi cukorral fehéredésig keverjük a sárgájákat.

A sárgájás masszához forgatjuk a kemény fehérje habot, majd több részletben beleszitáljuk és forgatjuk a lisztet. A csomómentes masszát sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Egy konyharuhára téve, lehúzva róla a sütőpapírt – még melegen feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. ( A külseje legyen a sütőpapíros.)

Ha kihűlt, kicsavarjuk, megkenjük a baracklekvárral és vissza felcsavarjuk.

Porcukorral szórjuk, majd egy kis állás után szeleteljük.

[box style=”info”]Ez az alap piskóta recept is egyébként, amit egy 22 cm-es formában is megsüthetünk és tortának betölthetünk.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/piskotatekercs-3/