Hozzávalók:
- 8 tojás
- 8 ek porcukor
- 8 ek liszt
- 0,5 kk sütőpor
- 1/4 kk szódabikarbóna
Krémhez:
- 15-16 dkg margarin
- 3 ek keserű kakaópor
- 8 ek porcukor
- 1 tojás
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük. A sárgájához szitáljuk a sütőporos, szódabikarbónás lisztet, jól elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
Egy nagy méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 180 foka előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A kész piskótát még melegen vizes konyharuhára fektetjük, és feltekerjük. Így hagyjuk hűlni, és közben készítsük el a krémet.
Krém készítése:
A margarint először magában keverjük habosra, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport és a tojást. Addig keverjük, amíg jó krémesre összeáll. Annak, aki nem szereti nagyon édesen, kevesebb porcukrot kell beleraknia.
A piskótát kitekerjük, megkenjük a krémmel belül, újra felcsavarjuk, és hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára. Szeletelve kínáljuk.