Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Piskótatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • sárgabaracklekvár
  • porcukor

Elkészítése

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.

Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze.

A kész masszát sütőpapírral bélelt gáztepsibe (kb 30*40 cm) öntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.

Amikor a piskóta megsült a tésztát konyharuhára borítjuk és megkenjük házi sárgabarack lekvárral. A piskótát a konyharuha segítségével feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

Amikor kihűlt porcukorral megszórjuk a tetejét és szeletelve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/piskotatekercs-6/