Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Piskótatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál porcukor
  • 0,5 csipet só
  • margarin
  • lekvár

Elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgákat kézi mixerrel elkezdjük keverni a cukorral, amíg a tojássárgája ki nem fehéredik. Ezt követően sűrű kevergetés mellett kanalanként hozzáadjuk a lisztet. A tojásfehérjéket egy kevés sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a piskóta masszába.

Egy tepsit margarinnal kikenünk, lisztezzük, és beleöntjük a piskóta masszát. Közepes lángon tűpróbáig sütjük (amikor a beleszúrt tűn nem maradnak nyers tésztadarabok).

Még melegen egy konyharuha segítségével feltekerjük a piskótalapot, majd hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, megkenjük lekvárral, és újra feltekerjük. Szépen srégen szeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk a piskótatekercset.

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/piskotatekercs/