Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Piskótatekercses joghurtkocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótatekercs:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • sütőpor
  • csipet só
  • lekvár

Piskótalap:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • késhegynyi sütőpor
  • csipet só

Krém:

  • 500 g őszibarackos joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg zselatinpor
  • 1 doboz sárgabarack konzerv (nagyobb doboz)

Elkészítése

Piskótatekercs:

A hozzávalókból hagyományos módon piskótát készítünk. Egy 28*35 cm-es sütőlemezt sütőpapírral bélelünk és a masszát beleöntjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük kb 20 perc alatt.

A megsült piskótát hagyjuk kicsit hűlni, majd kiborítjuk és még langyosan feltekerjük. Kitekerjük, lekvárral lekenjük és félretesszük.

Lap:

A piskótalap hozzávalóiból szintén piskótát készítünk. Ezt a masszát pedig egy 22*32 cm-es nagyságú tepsibe öntjük és megsütjük.

Krém:

A habtejszínt a két féle cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a joghurtokat és az előre feldarabolt őszibarackot, végül pedig a zselatint a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük és a krémhez adjuk.

Összeállítás:

Egy 22*32 cm-es tepsit folpackkal kibélelünk és az 1 cm nagyságúra felszeletelt piskótatekercsekkel kirakjuk, majd erre öntjük a krémet, végül pedig a piskótaalappal zárjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap tálcára borítjuk és kockákra szeletelve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/piskotatekercses-joghurtkocka/