Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg őrölt pisztácia (sótlan)
- 20 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- 2,5 dl tejszín 30 %
- 30 dkg babapiskóta
- 5 dl habtejszín
- kb. 4 dl tej
- amaretto likőr
Elkészítése:
A tejszínt felmelegítjük a cukorral és bele tesszük a a darabolt csokoládét és a pisztáciát. Kevergetve felforraljuk, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a vajat. Hagyjuk kihűlni.
A habtejszínt felverjük és a 3/4-ét összekeverjük a pisztácia krémmel és kevéske likőrrel ízesítjük. A babapiskótákat megforgatjuk a tejben, amibe szintén tehetünk likőrt.
A krémmel rétegezve egy tálba rakjuk. A tetejére pedig rásimítjuk a maradék tejszínhabot.
Pár órára hűtőbe tesszük.
[box style=”info”]A pisztácia krémet célszerű előző nap elkészíteni és hűtőben tenni a másnapi felhasználásig.[/box]

