Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg őrölt pisztácia (sótlan) 20 dkg fehér csokoládé 5 dkg cukor 7 dkg vaj 2,5 dl tejszín 30 % 30 dkg babapiskóta 5 dl habtejszín kb. 4 dl tej amaretto likőr Elkészítése: A tejszínt felmelegítjük a cukorral és bele tesszük a a darabolt csokoládét és a pisztáciát. Kevergetve felforraljuk, majd a tűzről levéve elkeverjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Ildikó Juhászné
Beküldte: 2016.03.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg őrölt pisztácia (sótlan)
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg cukor
  • 7 dkg vaj
  • 2,5 dl tejszín 30 %
  • 30 dkg babapiskóta
  • 5 dl habtejszín
  • kb. 4 dl tej
  • amaretto likőr


Elkészítése:

A tejszínt felmelegítjük a cukorral és bele tesszük a a darabolt csokoládét és a pisztáciát. Kevergetve felforraljuk, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a vajat. Hagyjuk kihűlni.

A habtejszínt felverjük és a 3/4-ét összekeverjük a pisztácia krémmel és kevéske likőrrel ízesítjük. A babapiskótákat megforgatjuk a tejben, amibe szintén tehetünk likőrt.

A krémmel rétegezve egy tálba rakjuk. A tetejére pedig rásimítjuk a maradék tejszínhabot.

Pár órára hűtőbe tesszük.

[box style=”info”]A pisztácia krémet célszerű előző nap elkészíteni és hűtőben tenni a másnapi felhasználásig.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Ildikó Juhászné
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is