Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pisztáciás tiramisu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg őrölt pisztácia (sótlan)
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg cukor
  • 7 dkg vaj
  • 2,5 dl tejszín 30 %
  • 30 dkg babapiskóta
  • 5 dl habtejszín
  • kb. 4 dl tej
  • amaretto likőr


Elkészítése:

A tejszínt felmelegítjük a cukorral és bele tesszük a a darabolt csokoládét és a pisztáciát. Kevergetve felforraljuk, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a vajat. Hagyjuk kihűlni.

A habtejszínt felverjük és a 3/4-ét összekeverjük a pisztácia krémmel és kevéske likőrrel ízesítjük. A babapiskótákat megforgatjuk a tejben, amibe szintén tehetünk likőrt.

A krémmel rétegezve egy tálba rakjuk. A tetejére pedig rásimítjuk a maradék tejszínhabot.

Pár órára hűtőbe tesszük.

[box style=”info”]A pisztácia krémet célszerű előző nap elkészíteni és hűtőben tenni a másnapi felhasználásig.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/pisztacias-tiramisu/